zu

luni, 5 octombrie 2009

despre frustrari si revolte

Acestea fac parte din viata noastra, a tuturora. Criticile exista orice ai face insa a fi cu adevarat matur in gandire si in conduita tine de felul in care reactionezi. Te poti revolta, poti fugi de critici, poti deveni depresiv, poti ignora sau iti poti canaliza revolta spre a a face altceva cu adevarat constructiv pentru tine. E drept ca e mai greu cand oameni carora le-ai impartasit trairile tale jongleaza cu ele ca la circ, dar...Cineva zicea ca omul fara dusmani nu exista, daca nu esti criticat nu esti inscris in Pagini Aurii. Atat timp cat constientizezi cauza revoltei tale nu e indicat sa ti-o impingi in inconstient. De acolo ea poate erupe cand nu te astepti si sub o forma in care nici nu poti sa o recunosti. Cel mai bine este sa o canalizezi spre ceva cu adevarat constuctiv.


6 comentarii:

  1. cel mai greu este atunci cind cel in care ai incredere si ii incredintezi cele mai ascunse trairi, convins fiind ca la va tine ca un seif bancar, le spune in gura mare tuturor!

    da', pina la urma orice seif bancar se poate deschide daca ai cheia potrivita, nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mai greu decat aceasta este cand cele mai intime si sensibile trairi devin subiecte de dezbatut public... Asta li s-a intamplat unor prieteni dragi candva dar de care vremurile m-au departat...

    RăspundețiȘtergere
  3. Revolta inseamna haos interior.Vorba ta, trebuie sa ne canalizam revolta spre ceva constructiv.De fapt un om care se revolta este un om care are egoul puternic...:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai dreptate, revolta reprezinta haos interior dar este si o reactie la o situatie nefireasca.

    RăspundețiȘtergere
  5. Uneori suntem nefiresc de orgoliosi doar pentru ca altii spun adevarul...:)Adevarul intotdeauna doare...

    RăspundețiȘtergere
  6. Sti cum e cu adevarul, trebuie oare sa-i spui unui schiop, schiopule? Sau unui sarac cu duhul, prostule? E adevarat ca trebuie sa-i spui unde greseste, care ii sunt limitele dar jignind dai dovada de ingustime de minte si de lipsa de caracter.

    RăspundețiȘtergere