zu

joi, 7 ianuarie 2010

Existã legi care te protejeazã


















Nu trebuie sa uitam ca in jurul nostru exista drame.

Exista violenta, abuz, discriminare...

Discriminarea femeii în societatea noastrã este o realitate.

Este discriminare pe bazã de sex sau orientare sexualã dacã vi se refuzã:


Avansarea/promovarea la locul de muncã
Salarizare egalã cu a unui bãrbat care ocupã un post echivalent
Angajarea pe un anumit post
Concediul de maternitate şi menţinerea postului pe perioada acestuia
Accesul la servicii sociale, medicale, juridice, etc.


pentru cã:


eşti femeie,
eşti însãrcinatã,
nu ai aspectul fizic corespunzãtor,
nu ai vârsta doritã,
eşti bisexualã ori lesbianã,
aparţii unei categorii minoritare…


Existã legi care te protejeazã!

8 comentarii:

  1. Fiecare actioneaza dupa posibilitati.Eu de exemplu cred ca as putea sa-i acord protectie si gazduire pe termen nelimitat.LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  2. Discriminarea femeii in societatea noastra, din pacate este o realitate si de ce oare? nu o data s-a dovedit ca in multe functii, femeile pot face fata cu brio oricaror probleme, nu putine, avand rezultate foarte bune. Spre deosebire de multi barbati, sunt meticuloase, constincioase, nu admit lucrul facut de mantuiala si consider ca merita aceeasi retributie ca si barbatii. Noi, barbatii, ar trebui sa ridicam femeia pe-un piedestal: ea este cea care da vita vietii, este tovarasa noastra de drum si de viata?

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Daniel sa inteleg ca ai un suflet de bun samaritean? De fapt era vorba despre discriminatea de la locul de munca.

    @ Nea Costache trebuie sa ridicam pe un piedestal omul adevarat, indiferent ca este femeie sau barbat. In societatea noastra femeia are, se pare, un destin mai greu, naste, munceste, vrea egalitate de sanse, drepturi si indatoriri, e gospodina si sotie, mama si indrumator pentru copiii sai, ea pune baza educativa a generatiei de maine. Ea merita respect, nu o viata dominata de frustrari si discriminari.

    RăspundețiȘtergere
  4. Din pacate e adevarat motivul semnalului tau de alarma. Nu multi fac ceva pentru asta, iar in caz ca se intampla, lupta femeii pentru dreptate e mult prea umilitoare...

    RăspundețiȘtergere
  5. Am crezut ca tanara din imagine sufera din cauza violentei domestice si nu din cauza privirii neincrezatoare a vreunui manager...
    Cred ca discriminarea femeii se incadreaza in multele probleme ale societatii romanesti:o tara saraca(imi pare rau daca iti jignesc frumoasele sentimente nationale) si care este si foarte prost gospodarita(pacat de imensa energie consumata la ultimele alegeri).

    RăspundețiȘtergere
  6. Spune-mi un caz în România în care o femeie discriminată a apelat lege și i s-a făcut dreptate .... adică, după, a fost mai respectată decât înainte ...
    Am lucrat între bărbați și știu că respectul se câștigă sau nu ...

    RăspundețiȘtergere
  7. Scuze pentru „sfanta manie proletara”, nefericita reminiscenta a campaniei electorale(urmarita la t.v.)...De fapt traim intr-o tara cu dezvoltare medie; iar probleme cu eficienta au toate tarile, de aceea peste tot se fac si se desfac guverne.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multam de coment, am schimbat po(z)na.
    Nu ai pt ce te scuza.

    RăspundețiȘtergere